Bormámor és ízorgia a Rosalia Borpikniken

A Rosalia a legtrendibb hely, ahol ízlésed szerint párosíthatod a legkomolyabb street food ételeket a legkiválóbb bokorhoz és pezsgőkhöz.

Rosalia kiállítók | 2023. 05. 16.

A Rosalia lesz a legtrendibb hely, ahol ízlésed szerint párosíthatod a legkomolyabb street food ételeket a legkiválóbb bokorhoz és pezsgőkhöz. Idén is változatos ízparádéra kell készülni a kerti parti jegyében.

 

Sósak…

A Stelázsi standjánál a gazdag és különleges hidegtálak mellett faszénen füstölt camembert és kakukkfüves kecskesajt is kóstolható lesz, de sonka, libatepertő, kolbász, őz- és más vadszalámi is ékesíti a palettát. A Pizza Me 100%-ban eredeti összetevőkből készült pizzája elhozza a hamisítatlan olasz konyha élményét, míg az XXL Catering kínálatában a vasalós lepény és barbecue szendvicsek lesznek az újdonságok, egyéb nyárra hangolt ételek kíséretében. A Reinpold’s Kolbice slágertermékét egész évben várjuk: magvas lisztkeverékből és gluténmentes kenyértésztából frissen sütött, ropogós tölcsérben szervírozott, sertés- és csirkehúsból készült, egyedi fűszerezésű kolbászok kerülnek kínálásra. A Zing Burger hazai termelőktől szerzi be a zöldségeket, a marhahúst pedig a balatonfenyvesi ANGUS tenyészetből, melynek köszönhetően prémium hamburgerek készülnek szívvel-lélekkel a fesztiválozók nagy örömére. készül a kerti parti jegyében. A Nemo Fish & Chips & Seafood Truck minőségi halételekkel készül a Rosaliára. A közkedvelt fish and chipsen kívül érkeznek még rántott tintahal karikák, Szentjakab kagyló és füstölt lazacos finomságok. A hátrányos helyzetűeket foglalkoztató Máltai Manufaktúra már nem először állít ki a fesztiválon, az ország legszegényebb településein készült alapanyagokat felhasználó, csakis kézműves finomságaikkal. Újdonságként a Marci424 büfékocsija gurul be a Rosaliára. Az alapanyagokat különös gonddal válogatva, a minőségre és fenntarthatóságra figyelve kerül középpontba az ételek széles választéka: többek között szerb burger, csirkés buci, BBQ sertéstarja és vega finomságok szerepelnek az étlapon. Hallottál már a racletteről? A lágyan olvadó francia sajtkülönlegesség helyben sütött ropogós bagettet takar be, majd feketeerdei sonkával és feltétek széles választékával kerül a kínáló tálakra, hála Raclette by Lili hozzáértő személyzetének.

 

és édesek…

Vitéz Kürtős a faszénparázson sült, friss kürtőskalácsok ízében hoz újdonságot: a hagyományos ízek mellett idén is lesz málnás és csokicseppes, és merőben nagy újdonság lesz - rendezvényeken először a Rosalia Borpikniken - a pisztáciás kürtőskalalács. Egy igazi különlegességet mutat be a Waffle Dog: az édes waffle-varázslat a vendégek szeme előtt készül, de kapható lesz klasszikus holland mini palacsinta is, többféle változatban. A Bolka Desszert Butik standján a nyárhoz igazodva készülnek a fagylaltok könnyű habzó borból és bodzavirágból, a pálcikás jégkrémek friss roséból és bogyós gyümölcsökből, de az alkotók bátran nyúlnak a csokoládéhoz is, de csak a hedonisták kedvéért. Vétek lenne kihagyni a The Cake and snacks helyben sült pogácsáit és könnyű ropogtatnivalóit egy finom bor mellé. Az elvihető pohárkrémek, különleges sajttorták és cake popok mindegyike gluténmentes, de lesz tej és cukormentes, valamint vegán változat is.