Friss sztorik, kihagyhatatlan újdonságok

A jól ismert borászok mellett idén több új izgalmas szereplő is csatlakozik a Rosalia kiállítóihoz friss borokkal vagy épp buborékos finomságokkal.

Rosalia támogatói tartalom | 2025. 05. 09.

Érkezik Etyekről, Magyarország legjelentősebb pezsgőtermő vidékéről az Optimus Winery, egy kis családi vállalkozás, akik saját örömükre kezdtek tradicionális pezsgőt készíteni, amit a fesztiválozók örömére a Rosalián is bemutatnak. Folytatva a buborékos sort, jön a Prosecco Shop, ahol szintén a pezsgésé a főszerep. A buborékok rajongói itt kedvükre válogathatnak az exkluzív hazai és külföldi kínálatból egyaránt. A Champagne for You elhozza az igazi francia eleganciát, a könnyed és kifinomult stílust az általuk forgalmazott híres pezsgőházak prémium termékeivel.

Magyarország legdélibb lankáiról, a Pécsi és a Villányi borvidék mediterrániumából érkezik a KOVACSHARMAT Pincészet és a Mikeházi Pincészet friss rosé- és üde fehérboraikkal. A hazai borvidékek térképén észak felé haladva Szekszárdról jön egy újabb fiatal, első generációs borászat, a Nyikos Pincészet. A Rosalián való első részvételük célja, hogy a borkedvelő közönség szélesebb köre is megismerje, megtalálja és megkedvelje boraikat.

A Tibor Családi Szőlőbirtok egyenesen Tokaj-Hegyalja szívéből hozza el a borvidék unikális karakterét. Tokaj klasszikus szőlőfajtáival, a Sárgamuskotállyal, Hárslevelűvel és Furminttal igyekeznek kihasználni a fajtákban rejlő lehetőségeket.

A klasszikus értelemben vett borsorból kissé kilóg, de éppen ettől lesz a Rosalia üdítő színfoltja a Lajos-Király Manufaktúra. Kézműves termékeiket kizárólag a legzamatosabb ribizliből frissen, gyümölcsaromákban gazdagra készítik.

Az ízelítőt látva bőven akad felfedeznivaló az idei Rosalián is, nincs más hátra, mint készíteni az ízlelőbimbóinkat, nyitni a világ és az újdonságok felé, és egy nagyot lubickolni a legfinomabb ízek tengerében.

Ez a weboldal a szolgáltatásainak biztosítása érdekében cookie-kat használ. A szolgáltatások igénybevételével Ön elfogadja a cookie-k használatát, melyről az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat bővebben.
Összes süti elfogadása
Alapvető sütik elfogadása