Ínyenc kalandok a Rosalián

Hamisítatlan street food falatok kavalkádja lepi el a Városliget gasztronómiai kiállítóinak standjait.

Rosalia támogatói tartalom | 2024. 05. 13.

Egyetlen kiterített plédről sem hiányozhat egy pohár bor és a hozzá illő, trendi gasztronómiai fogás a Rosalia Borpikniken. A hagyományos, prémium street food kínálat mellett kreatív újdonságok egész sora kerül terítékre az idei fesztiválon.

A sort a tavaly debütáló Raclette by Lili nyitja lágyan olvadozó, francia sajtkülönlegességével, mely a helyben sütött, ropogós bagettet különböző feltétjeivel öleli körbe. Őt követi a Zing Burger, a balatonfenyvesi ANGUS marha tenyészetből származó húspogácsák és hazai termelőktől beszerzett zöldségek összeállításával készített szaftos hamburger variációival. Halas finomságokhoz idén is a Nemo Fish & Chips & Seafood Truck előtt kell sorban állni, ahol a hagyományos fish & chips mellett tintahal karikákkal és koktélrákkal is készülnek a tengeri herkentyűk kedvelőinek. A klasszikus fesztiválkonyha képviseletében az Országkonyha hozza el a legütősebb lepényeket, frissensülteket és lángosokat, amelyek mellé mindenki garantáltan megtalálja saját ízlésének megfelelő harapnivalóját kedvenc bora mellé.

Érdemes megpihenni a Máltai Manufaktúra FeteKert egyik kényelmes babzsákjában és elmerülni a tengernyi finomságukban. Lesz náluk zamatos cigánylecsó autentikus bodaggal, kézműves miniszendvicsek házias krémekkel, kolbászos és sajtos perecek, az Elfogadás Sütöde süteményei, mentes és buborékos szörpök, de még gluténmentes harapnivalók is.

Az autentikus olasz konyha élményről a Pizza ME gondoskodik 100%-ban természetes összetevőkből készített pizzaszeleteivel. A magvas lisztkeverékből és gluténmentes kenyértésztából, frissen sütött, ropogós tölcsérben szervírozott sertés- és csirkehúsból készült, egyedi fűszerezésű kolbászok pedig a már jól ismert Reinpold’s Kolbice kínálatában lesznek megtalálhatók.

A hamisítatlan street food falatokért érdemes lesz a Yellow Food Truck előtt kígyózó sorba is beállni egy igazi New England hotdogért vagy egy tépett malachúsos szendvicsért.

Az édességek kedvelői is készíthetik az ízlelőbimbóikat, hiszen a Waffle Dog kezdésnek érkezik az úgynevezett buborék gofrival, a hagyományos belga gofrival és a saját készítésű milkshake kreációjukkal. A desszertsort a Bolka Desszert Butik folytatja, ahol a nyárra hangolt hűvös falatokkal várják a habzó borból, friss rozéból, bodzavirágból, bogyós gyümölcsökből készült jégkrémkülönlegességek iránt érdeklődőket, azonban a csokoládés finomságok, a helyben sült pogácsák és ropogtatnivalók is kitűnő kísérői lehetnek egy pohár bornak.

A gyerekeket pedig a helyben sütött, pihe-puha, de egyben ropogós édesség, a Vitéz Kürtős faszénparázson sült, különleges ízesítésű kürtöskalácsai várják.