Közeleg a Rosalia Borpiknik

Ha azt mondom nyár, te azt mondod…

Rosalia támogatói tartalom | 2024. 05. 14.

Városliget, kerti parti, piknikpléd, ízek, illatok, napsütés és persze jéghideg rosé. Mi kell még egy tökéletes nyárindításhoz -kérdezhetnénk-, de a választ mindenki megkapja, aki ellátogat a Rosalia Borpiknikre, Budapest lüktető szívébe. A város legnagyobb kerti partija idén is számos nagyszerű programmal várja a rosék, habzók, finom ételek szerelmeseit, természetesen a megfelelő kiegészítőkkel együtt, hiszen a délutánok és esték kötelező eleme lesz a felhőtlen szórakozás, hajnalig tartó bulizás is.

Régi borász barátaink mellett idén számos új pincészet is bemutatkozik roséival, vagy épp buborékos finomságaikkal. Érkezik többek között a néhány éve pezsgőkkel debütáló 1838 Pezsgőpincészet, egy kis családi vállalkozás Szekszárdról, ahol elsősorban Chardonnay és Sauvignon blanc fajtákból készülnek a remekművek. A Cezar Pincészet a Kis-Balaton mellől hoz fantasztikusan gyümölcsös, trendi, könnyed vörösborokat, fehéreket és természetesen rosékat is. Olaszliszkáról érkezik az Emerencia Pincészet, egy kedves család különösen nagy gonddal és magas minőségi elvárásokkal készített fehér- és desszertboraival. Szintén Tokaj-Hegyaljáról jön első alkalommal az Eskol Pince, a kis dűlők kiváló nagy boraival. A családi pincészet legfrissebb tagja, egy frizzante is bemutatkozik az érdeklődő közönség előtt. A Fivérek Borbirtok Szekszárdról érkezik, pincészetükben a hagyományos és a modern technológia fonódik össze szorosan és sikeresen, melyet a külföldi borversenyeken is elért szép eredmények bizonyítanak. A Kern Bor- és Pezsgőház az ország több borvidékén is tevékenykedik, küldetésük a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták felélesztése, megismertetése a borkedvelőkkel. Hazánk talán legrégebb óta működő szállodájának házi pincészete, a Kristály Imperial Borpince kiváló, különösen kíméletes eljárással készült borai idén először mutatkoznak be, emelve a Rosalia borkínálatának sokszínűségét. A Wekler Családi Pincészet három borvidéken átívelő gazdaságának híresen izgalmas ízvilágú boraival is összefuthatunk majd a borpikniken.

Az ízelítőt látva bőven akad felfedeznivaló az idei Rosalián is, nincs más hátra, mint készíteni az ízlelőbimbóinkat, nyitni a világ és az újdonságok felé, és egy nagyot lubickolni a legfinomabb ízek tengerében.