Merülj el a nyárban!

Íme a 11. Rosalia Fesztivál bora! Június 9-től a SPAR, INTERSPAR áruházakban, a fesztiválon pedig a SPAR standjánál találod meg!

Belső oldal - láthatatlan | 2022. 06. 02.

Két év - az már gyakorlatilag hagyomány

Mi legalábbis így látjuk, optimistán, az a bizonyos pohár pedig mindig félig tele van. Roséval.

Tavaly év végén történt, hogy a SPAR Magyarország szakmai főtámogatóként karolta fel a Rosalia Fesztivált, és az együttműködés egyik első lépéseként rögtön kiírtunk egy pályázatot, mely az akkor tíz éves rendezvény ünnepi borát volt hivatott megtalálni. A pályázat hatalmas siker volt, közel hatvan nevezéssel, a győztes roséból pedig a nyár során több mint tízezer palack fogyott. Nem volt kérdés, hogy idén újra nekifutunk.

Év elején megszólítottunk tehát ismét több száz hazai borászatot a második Rosalia rosé pályázat keretében. A felhívásra egy híján negyven bor érkezett, melyeket a 2021-es évvel azonos módon, újra kétfordulós rendszerben bíráltunk. Az első fordulóban egy tisztán szakértői zsűri választotta ki az öt legjobb tételt, majd a második körben néhány szerencsés fesztivállátogatót és SPAR vásárlót is bevonva, az öt rosét újrakóstolva választottuk ki a győztest.

A fantasztikus bort pedig ismét a móri Paulus Molnár Borháznak köszönhetjük, akik így duplázni tudtak, hiszen tavaly is uralták a mezőnyt kifogástalan roséjukkal. Újra csak a már bevált Merlot-Pinot noir házasításhoz nyúltak, de most csavartak is egyet a dolgon, és leheletnyi Kékfrankossal fűszerezték a cuvée-t, amivel ha lehet, még a '20-as évjárat erényeit is felül tudták múlni! Az eredmény egy igazi fesztiválbor, málnás-epres illattal, komplex, kirobbanóan gyümölcsös ízvilággal, friss, ropogós savakkal, és hossssssssszzzzaaaan tartó zamatokkal.

A bor a rendezvényen csak a SPAR standján kóstolható meg, valamint június 9-től lesz elérhető országosan, a SPAR és INTERSPAR üzletek polcain is, csak a készlet erejéig, szóval érdemes minél hamarabb betárazni belőle egy-két-sok kartonnal. Merüljetek el a nyárban!

 

JÁTÉK!

Játssz és nyerd meg a 10 palack behűtött rosé egyikét! A játék szerdáig tart (2022.06.15.), a nyerteseket e-mailben értesítjük, a borokat pedig a fesztivál ideje alatt, a Liget Ponton lehet átvenni.