Rendhagyó, 10 részes cikksorozat indul Drávucz Ritával

Személyes élményeit és tapasztalatait osztja meg az Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki 10 részes sorozatban minden, a fogyatékossággal élőkkel szemben tabunak számító kérdésről lerántja a leplet.

Rosalia támogatói tartalom | 2023. 05. 16.

Drávucz Rita kislányát 7 éve diagnosztizálták CMT-vel, egy ritka és súlyos genetikai megbetegedéssel, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik. A sportoló a tartsvelunk.hu oldalon hónapról-hónapra betekintést enged a fogyatékossággal élők mindennapjaiban felmerülő helyzetekre, ezzel is segítve az beilleszkedésük könnyebbé tételét, valamint a társadalom érzékenyítését és nyitottságát az ügy iránt.

Az Európai Unió területén közel 80 millió fogyatékossággal élő személy él. Magyarországon mintegy egymillió, azaz minden tizedik ember érintett, köztük 14 ezer a 14 év alatti fogyatékossággal élő gyermek.

A Szerencsejáték Zrt. a Tarts velünk! elnevezésű éveken átívelő kampányban a „semmit rólunk, nélkülünk” alapelv mentén folyamatosan frissülő tartalmakkal mutatja be, hogy a fogyatékkal élők milyen hétköznapi nehézségekkel, vagy éppen megoldásokkal találkozhatnak akár egy bevásárlás, sportágválasztás vagy osztálykirándulás során. Az írások célja, hogy felhívja a figyelmet arra is, miként lehet segíteni az érintetteket, hogyan lehet számukra egy elfogadóbb környezetet teremteni. Minderről Drávucz Rita mesél majd lányával, Flórával közösen a most induló blogsorozatban. Ritának érintett szülőként rendkívül fontos, hogy a befogadó szemléletmód kialakítása már gyermekkorban elinduljon.

A Szerencsejáték Zrt. évek óta zászlóshajó szerepet vállal a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjának területén, éppen ezért 20 éve működteti a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív sorsjegy-értékesítő hálózatát, ezen túlmenően pedig irodai adminisztrációs területen is alkalmaz megváltozott képességű munkavállalókat. A fogyatékossággal élők elfogadása, beilleszkedése, társadalmi probléma. A Szerencsejáték Zrt. ezért indította és folytatja idén is a „Tarts velünk! egy akadálymentes jövőért” kampányát, melynek célja a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjának elősegítése, különös tekintettel a gyermekekre. Ennek részeként fontos, hogy a társadalom minden tagját közös, befogadó cselekvésre hívja, hiszen az akadályok lebontása a lehetőségek biztosításával kezdődik, nemcsak fizikailag, hanem a gondolatokban is.

A kampányban Drávucz Rita, a nemzeti lottótársaság játszótérépítési programjának jószolgálati nagykövete idén is részt vesz.