Egy rosé mind felett

Íme a 10. Rosalia ünnepi bora! Június 24-től a SPAR, INTERSPAR áruházakban, a fesztiválon pedig a SPAR standjánál találod meg!

Belső oldal - láthatatlan | 2021. 06. 22.

Nem akarjuk puffogtatni az elcsépelt közhelyet, de tényleg úgy van, hogy sokszor a legrosszabb helyzetekben is van valami jó. Aztán pedig a sok jó között a legjobb. Következzen az első Rosalia rosé története!

Tavaly év végén, miután teljesen elcsigázott bennünket egy bizonytalanságokkal teli, a rendezvényszervezők – és sokak mások – idegszálait összekuszáló év, nagyszerű hírt kaptunk: a SPAR Magyarország szakmai főtámogatóként karolta fel a Rosalia Fesztivált. Ez nem csak azért volt pozitív fejlemény, mert a SPAR mindig is elkötelezett volt a magyar borkultúra iránt, hanem mert 2007 óta működünk együtt velük a Budapest Borfesztivál kapcsán, és ez alatt az idő alatt kifejezetten baráti viszony alakult ki közöttünk.

A kémia tehát adott volt, és rögtön sor is került az első közös ötletelésre, hogy miként ünnepeljük meg méltó módon a Rosalia 10. (és egyben a SPAR Magyarország 30.) születésnapját, ahol megszületett a nagy ötlet: saját bort találunk a fesztiválnak!

Mivel csak az talál, aki keres – sőt, a megfelelő módon keres – kiírtunk egy nyílt pályázatot több száz hazai borászat körében, egy, a Rosalia életérzést minden cseppjében megelevenítő rosé felkutatására. A pályázatra közel 60 nevezés futott be, melyek közül első körben egy szigorú szakmai zsűri választotta ki a legjobb ötöt, természetesen vakkóstolással. A végső győzelemre esélyes ötösből pedig egy újabb bírálati kör után, ezúttal borkedvelő vásárlók és fesztivállátogatók bevonásával született meg a nyertes, vagyis a 10. Rosalia ünnepi bora.

A fantasztikus rosét a móri Paulus Molnár Borháznak köszönhetjük, Merlot és Pinot noir házasításával készült, illatában és ízében tobzódnak a trópusi és a piros bogyós gyümölcsök, akad benne egy leheletnyi szénsav, lendületes és jó ivású, hízelegve kéri a következő kortyot, és összességében pont olyan, mint a fesztivál: könnyed, fiatalos, üdítő, laza és igen-igen szerethető! Van ezen kívül egy különleges tulajdonsága: a palack szól, ha kiürült. De tényleg, csak sandítsatok rá a címkére, és figyeljétek a színeket ahogy egyre fogy a rosé!

A bor a rendezvényen csak a SPAR standján kóstolható meg, valamint június 24-től lesz elérhető a SPAR és INTERSPAR áruházak polcain is, csak a készlet erejéig, szóval érdemes minél hamarabb betárazni belőle a nyárra. Mert ne feledjétek: Nincs szebb szín a rosénál!

 

JÁTÉK!

Játssz és nyerd meg a 10 palack behűtött rosé egyikét! A játék csütörtökig tart (2021.07.01.), a nyerteseket e-mailben értesítjük, a borokat pedig a fesztivál ideje alatt, a Liget Ponton lehet átvenni.

A játék lezárult, a nyerteseket e-mailben értesítettük! Kérjük nézzétek a spam mappát is abban az esetben, ha nem kaptátok volna meg az e-mailt!